Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend

Coverafbeelding van: Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend

Trefwoord(en)
reuzen
avontuur
ochtend
wakker
gezin

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Pepijn Lanen, Nederlands rapper bij ‘De jeugd van tegenwoordig’, is niet alleen zanger, maar ook schrijver. Hij schreef reeds verschillende boeken voor volwassenen. Dit is zijn debuut als schrijver voor kinderen.
Met een ongebreidelde fantasie beschrijft hij hoe 2 kinderen, broer en zus, ’s morgens vroeg ontwaken en zelfstandig hun dag starten.
Boeli ontwaakt vroeg in het Koninkrijk van de Sterren. Zijn zusje Mumi slaapt nog (zij is nog opgesloten in de Gevangenis van Slaap). Als ze beiden wakker zijn, smeden zij een plan voor avontuur. Door de Jungle van de Nacht langs Mama Reus en Papa Reus naar de Koninklijke Keuken in het Rijk van de Opkomende Zon om het geheime recept voor het papje met pindakaas en honing te ontdekken. Eerst poetsen ze nog hun tanden in het Eindeloze Waterparadijs en dan glijden ze naar beneden langs de Trap van het Gevaar naar de Onderwaterdimensie. Uiteindelijk, in de Koninklijke Keuken, vinden en maken ze het geliefde papje. Maar dan… Staan Mama en Papa Reus daar…

Het verhaal zelf is allersimpelst, maar de uitwerking ervan is dat alles behalve. Met een grenzeloze fantasie zoals kinderen het zelf zouden verzinnen, beschrijft hij het dagelijkse leven als zat je in een videogame. Spannend en vol avontuur en met achter elke hoek mogelijk gevaar.
De prenten van Joren Joshua maken van deze avonturentocht een visuele trip. Hij vertrok ook van de dagelijkse realiteit en gaf er zijn eigen interpretatie aan. Met een uitgebreid kleurenpalet dat goed de nachtelijke sfeer weergeeft, schildert hij magistrale prenten waarin je niet weet waar eerst gekeken. Vaak is het zoeken naar de essentie, en ondertussen ontdek je zoveel meer knappe details die je eigen verbeelding prikkelen.
Tekst en prenten gaan perfect samen, wakker worden en je dag starten was nog nooit zo spannend en zo leuk tegelijkertijd…
Een must vol fantasie voor alle kleine avonturiers!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Pepijn Lanen

Illustrator
Joren Joshua   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401476577

Aantal pagina's
28

Prijs
€15,99