Bob Popcorn meesterkok

Coverafbeelding van: Bob Popcorn meesterkok

Trefwoord(en)
koken
humor
bedreigd

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Bob Popcorn is een levende maiskorrel die in popcorn verandert wanneer hij boos wordt. Hij woont bij Ellis en haar papa’s, die ervoor moeten zorgen dat zijn bestaan geheim blijft. Toch wil Bob dolgraag mee naar school met Ellis. Hij verveelt zich thuis. Wanneer hij stiekem mee naar school gaat, zorgt dat uiteraard voor problemen. Maar Ellis probeert hem te troosten door hem zoveel mogelijk mee naar buiten te nemen. Samen met haar buurjongen Dante doen ze uitstapjes. Maar op één van die uitstapjes heeft iemand een foto genomen van Bob en Dante. Er volgt een dreigbrief waarin 5000 euro zwijggeld gevraagd wordt. Ellis en Dante weten niet hoe ze aan zoveel geld moeten geraken. Tot ze horen dat er een kookwedstrijd wordt gehouden. Ze schrijven zich in en bedenken een fantastisch dessert… met popcorn. Zal het lukken om de wedstrijd te winnen? En zal de briefschrijver zwijgen?

Dit is reeds het vierde avontuur van Bob Popcorn. Hij is nog steeds erg opvliegend en wil steeds zijn zin krijgen. Toch zal Ellis alles doen om hem te beschermen en hem in haar buurt te houden. Ze voelt zich verantwoordelijk voor hem. Gelukkig krijgt ze hulp van haar vriend Dante. Hun poging om het geld bijeen te brengen voor de dreigbrief is spannend en zorgt voor een heel avontuur.
De personages in dit verhaal zijn, buiten Bob natuurlijk, heel eigentijds. Hun belevenissen thuis en op school zijn alledaags en herkenbaar. Bob zorgt voor het avontuur en de humor. Wat ook duidelijk te zien is in de frisse illustraties. Die vullen de tekst aan met grappige details en extra commentaar. De lay-out van het verhaal is aantrekkelijk, met een overzichtelijke en uitnodigende bladspiegel. De tekst leest vlot en is bedoeld voor jonge lezers die al een lang verhaal aankunnen. Het boek hoort helemaal thuis in de reeks Tijgerlezen.
Na het lezen van dit boek is iedereen natuurlijk benieuwd naar dat spectaculaire dessert van Ellis, Dante en Bob. De recepten hiervoor vind je achteraan in het boek, met getekende commentaar van Bob Popcorn.
Een grappig en spannend nieuw avontuur van Bob Popcorn.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Maranke Rinck   

Illustrator
Martijn van der Linden   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2022

ISBN
9789045127873

Aantal pagina's
244

Prijs
€14,99