Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Coverafbeelding van: Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Trefwoord(en)
humeurig
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Bob Popcorn is een pratende maiskorrel die bij Ellis en haar papa’s woont. Soms maakt Bob zich boos. Zo boos dat hij ontploft en in popcorn verandert. Volgens Ellis kan hij niet stoppen met af en toe ontploffen. Maar Bob wil er toch iets aan doen. Hij leest boeken en ontdekt dat hij zich moet leren ontspannen. Een boek lezen, naar muziek luisteren of lekker naar buiten gaan, dat zou hem moeten helpen. Maar dat is allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch blijft hij oefenen…

Na de leesboeken over Bob Popcorn in de reeks Tijgerlezen is er nu dit prentenboek. Daarin leert Bob om te gaan met zijn boosheid, hij test allerlei mindfulness-technieken uit. En het werkt. Al zijn ervaringen werden grappig in beeld gebracht en zullen de lezer nieuwsgierig maken naar een volgende poging om niet boos te worden. Want net als Bob is iedereen wel eens boos. En de technieken die Bob uittest zijn voor alle lezers bruikbaar.
Bobs belevenissen werden met veel humor in de illustraties getoond. De bijhorende tekst leest vlot en wordt soms in tekstballonnetjes gezet om dialoog aan te geven. De uitnodigende cover zal zeker voor nieuwe fans van Bob zorgen.

Mik Ghys - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Maranke Rinck   

Illustrator
Martijn van der Linden   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2023

ISBN
9789045129440

Aantal pagina's
41

Prijs
€16,99