Bob maakt kunst

Coverafbeelding van: Bob maakt kunst

Trefwoord(en)
kunst
anders zijn
aanvaarden

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Bob is een vogel met sprieterige spillepoten. Iedereen moet erom lachen en dat maakt hem heel verdrietig. Hoe veel hij ook traint in de sportschool, zijn poten worden niet steviger. Hoe meer hij eet in het restaurant, zijn poten worden niet dikker. Als hij zijn poten verstopt met rare kleren voelt hij zich eerder voor gek lopen. Niets helpt hem. Tot hij in het museum inspiratie krijgt door moderne kunst. Hij beschildert zijn snavel zoals Matisse of als Jackson Pollock. Met ruiten of stippels of vegen of kriebels. En plots vinden de anderen hem bijzonder en supermooi. Bob ontdekt een ongeziene kracht in zichzelf en zelfs op zijn poten wordt hij best wel trots.

Deuchars, die we eerder ontmoetten via enkele kunst-doe-boeken, waagt zich met dit prentenboek aan een verhaal. Een verhaal met een stevige boodschap. Maar door haar zwier en humor is het geheel aanvaardbaar en nergens belerend.
De luchtige prenten in overwegend zwart-wit met kleuraccenten laten veel aan je verbeelding over en prikkelen je om zelf te gaan tekenen.
De gehele uitgave is uiterst verzorgd vormgegeven. Het evenwicht tekeningen – tekst is mooi, speels en in balans.

Eric Vanthillo - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marion Deuchars   

Illustrator
Marion Deuchars   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025766368

Aantal pagina's
38

Prijs
€13,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bob The Artist

Vertaler(s)
J.H. Gever