Bloterik

Coverafbeelding van: Bloterik

Trefwoord(en)
naakt
grootvaders
familie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Bloterik houdt niet van kleren. Niet van truien, niet van broeken en niet van sokken. Hij loopt liefst in zijn blootje en vindt dat heel gewoon. Ook al denken zijn ouders daar anders over. Gelukkig is opa er nog. Die ziet niet goed meer, maar vindt dat prima. Bloterik en opa passen goed bij elkaar. Op een dag vindt opa iets in de appelboom. Iets dat Bloterik wel wil dragen want het is blauw en zacht, aan alle kanten groot genoeg en je kan er van alles in verstoppen. En hij wil het nooit meer uittrekken.

De vrolijke Bloterik geniet van zijn blote leventje, ook al proberen zijn ouders hem tot andere gedachten te brengen. Zijn vier grote zussen trekken zich niets aan van die blote jongen, zij zijn vooral bezig met zichzelf. Alleen opa heeft tijd voor Bloterik. Ze spelen samen en halen er elk op hun manier plezier uit. Het rare blauwe ding uit de boom zorgt voor een grote verandering in het leven van Bloterik.
Dit verhaal laat duidelijk zien hoe kleuters kunnen opgaan in hun gedrag, dat dan dagen kan duren. Natuurlijk zal de kleine bloterik voor heel wat hilariteit zorgen bij de kijkende kleuters. Het sluit dan ook perfect aan bij hun eigen leefwereld.
Een vrolijk voorleesverhaal waarin bloot rondlopen heel gewoon is.

Mik Ghys - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Simone Hennig
Sabine Büchner

Illustrator
Sabine Büchner

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2018

ISBN
9789021678276

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Friedemann