blokje om

Coverafbeelding van: blokje om

Trefwoord(en)
vormen
kleuren
spelen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Striptekenaar en illustrator Vanistendael waagt zich met dit originele, tekstloze prentenboek aan een associatief werk vol geometrische vormen dat je verbeelding rijkelijk prikkelt.
Het geheel begint en eindigt met niets meer (en niets minder) dan een geel vierkant. Daartussendoor verandert de prent voortdurend. Het gele vierkant wordt een gele bol, de gele bol krijgt een blauwe, driehoekige hoed en een rode (druip)neus. Het gele mannetje met de druipneus wordt oranje en transformeert in een theepot. Die op zijn beurt verandert van vorm en zo nog eens transformeert in het dak van een huis. En zo gaat het maar door. Pagina na pagina word je verrast door nieuwe kleuren en vormen die nieuwe plaatjes tevoorschijn ‘toveren’. Zoals de kleurrijke rups die transformeert in aparte vlakken, de bol die een vogel wordt en daarna een feestvierend mannetje en nog veel meer, …
Robuuste vormen in elementaire kleuren tuimelen over elkaar heen en vormen zo concrete prenten vol beweging en fantasie. Soms eenvoudig, soms complex. Soms concreet, soms abstract. Variatie en verrassing troef!
Dit is een feest om te bekijken en om in rond te dolen. Mede dank zij de excellente vormgeving van Dooreman en de kleurbewerkingen van Gert Verbelen. Die maken het tot in alle details af.

Eric Vanthillo - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Judith Vanistendael

Illustrator
Judith Vanistendael

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789045121734

Aantal pagina's
74

Prijs
€16,99