Bloedzusters

Coverafbeelding van: Bloedzusters

Trefwoord(en)
farao’s
intriges
avontuur
Oude Egypte

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

33 voor Christus. Djeme’s zus Satamon is farao geworden nadat hun ouders zijn verongelukt. Djeme voelt zich erg alleen want haar zus moet de hele tijd het land regeren. Op een dag komt een man ongevraagd bij Djeme en vertelt haar dat haar ouders zouden vermoord zijn. Djeme is daarover in de war. Samen met haar trouwe dienaar Kai gaat ze op onderzoek. Daarmee roert ze in een potje dat anderen beslist gedekt willen houden. Haar leven is in gevaar.

Dit verhaal speelt zich af in het Oude Egypte waarbij een meisje de rol van farao vervult en daardoor het contact met haar zus volledig in de schaduw stelt. Daarnaast speelt de intrige die zich binnen het paleis afspeelt een bijzonder grote rol in het verhaal. De zoektocht van Djeme naar de waarheid wordt heel erg gevaarlijk.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, meestal vanuit het standpunt van Djeme. Daardoor krijgt de lezer een zicht op het leven in het paleis van de farao door haar ogen. Ook weet de lezer wat zij doet, denkt en zegt. Ook de andere personages zijn levensecht beschreven en de dialogen verlopen vlot. Djeme is jaloers op de aandacht die haar zus krijgt van de Romeinse bevelhebber in Egypte. Het lijkt eerder een bakvisjaloezie die haar wel tot onbezonnen en soms ietwat ongeloofwaardige handelingen aanzet.
De spanning en het avontuur zorgen ervoor dat de lezer geboeid blijft. Die krijgt een beeld van het leven in het Oude Egypte door de vele beschrijvingen die echter niet storend zijn voor het verhaal.
Achteraan heeft de auteur een aantal elementen uit de Oudegyptische samenleving samengebracht en verklaard, waardoor een aantal elementen historisch gekaderd worden.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Annejoke Smids   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2017

ISBN
9789021676753

Aantal pagina's
252

Prijs
€16,50