Bloedwraak

Coverafbeelding van: Bloedwraak

Trefwoord(en)
toekomst
schepen
wraak
zintuigen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

2515, ergens op zee. Mensen leven in drijvende steden die zijn gemaakt van aan elkaar geklonken schepen. William en zijn vrienden wonen op de Argo en het einde van het schooljaar is in zicht. Maar enkele incidenten gooien roet in het eten van de vakantieplannen van William. Het gaat van kwaad naar erger en William is vastbesloten om uit te zoeken wie hem het leven zo zuur maakt. Daarvoor gebruikt hij zijn bijzondere maar geheime gave. Maar geloven zijn vrienden hem nog? Er is heel wat twijfel.

Dit verhaal is het vervolg op ‘Noodweer’ waarin William een complot op het spoor komt. Ook in ‘Bloedwraak’ werkt William zich in nesten waarbij zijn geloofwaardigheid op de helling komt staan. Het komt wel vreemd over dat zelfs zijn eigen moeder hem niet de kans geeft om uit te leggen wat er aan de hand is, maar zich meteen van hem afkeert. Ook het vriendengroepje rond William brokkelt af en zijn vriendinnetje maakt het dan ook nog eens uit waardoor William nog meer van streek raakt.
Het hele verhaal draait uiteindelijk om wraak – zoals de titel vermeld – van iemand die zich benadeeld voelt door William en hem wil kwetsen en zijn imago zoveel mogelijk schade wil toebrengen.
Het verhaal leest vlot en de acties volgen elkaar snel op, maar net als in het eerste avontuur van William blijven de personages nogal oppervlakkig en het gegeven hoefde zich niet per se vijfhonderd jaar in de toekomst af te spelen. Het had evengoed in het heden kunnen voorvallen.
Het verhaal kan niet helemaal overtuigen door een aantal vreemde wendingen en conclusies die door mensen worden getrokken in het nadeel van William.
Goed voor enkele uren ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juni 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Nancy Mostrey   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2015

ISBN
9789044824032

Aantal pagina's
243

Prijs
€16,95