Bloedlink

Coverafbeelding van: Bloedlink

Trefwoord(en)
seksualiteit
puberteit
aids
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Mira’s leven is er niet eenvoudiger op geworden na de zelfmoord van haar vader. Met haar vriendinnen loopt het ook niet altijd even vrolijk. Op een dag loopt ze de knappe, maar seropositieve Alex tegen het lijf. De vonk springt direct over. Maar kan het wel? Verliefd worden op iemand die zelf de strijd met het leven moet aangaan?

Dit boek neemt de lezer mee naar een tumultueuze periode in het leven van de jonge Mira. En daarin laten Mira en haar omgeving zich niet altijd van de meest positieve kant zien. Ze vormen zeker geen na te volgen voorbeeld. Blijkbaar moeten ze zich stomdronken drinken om te kunnen genieten op feestjes. Of duiken ze – als zestienjarigen – het bed in alsof dat er altijd bij hoort.
De auteur wil blijkbaar inspelen op coole jongerentaal door erg veel Engelse woorden, quotes of zinnen in de dialogen te strooien, dikwijls te pas en te onpas.
Door het verwijzen naar hedendaagse BV’s kan het verhaal snel gedateerd overkomen en binnen enkele jaren niet relevant meer zijn.
Terwijl de jongeren regelmatig heftig reageren in hun rebelse uitspattingen vormt dit een grote tegenstelling met de ernst van wat zich afspeelt in het ziekenhuis of bij de aan aids lijdende Alex.
Het verhaal wordt verteld door een alwetend auteur. Meestal vanuit het standpunt van Mira. Toch kan de lezer moeilijk hoogte krijgen van dit wispelturige meisje dat zich als een wervelwind in het leven stort. Daarnaast legt de auteur heel wat van haar meningen in de mond van het personage van Mira. Er wordt ook heel wat beeldspraak gebruikt die niet erg bij de sfeer past en hier en daar zelfs ongepast is.
Een ‘bloedlink’ verhaal dat een weinig positief beeld geeft van het heftige leven van deze groep zestienjarigen.

Pol Van Damme - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Lena De Coninck

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044837087

Aantal pagina's
197

Prijs
€14,95