Blind verdriet – Team Mortis, deel 9

Coverafbeelding van: Blind verdriet – Team Mortis, deel 9

Trefwoord(en)
spanningen
vriendschap
zoektochten
moord

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Na een spectaculaire moord in Zweden wordt het team van Erika, Andreas, Felix en Nielsen naar Riga gestuurd. Daar zouden ze het enige aanknopingspunt kunnen vinden om deze mysterieuze puzzelmoord te kunnen oplossen en kunnen voorkomen dat er nog meer moorden zouden gebeuren. Erika zet zich ten volle in om het mogelijke slachtoffer te vinden, maar ze voelt zich bijzonder slecht in haar vel. Wat zit haar dwars?

Dit negende deel uit de reeks van Team Mortis draait niet zozeer om de actie. Die is er wel maar is voor de teamleden niet echt bedreigend. Het zijn echter de onderlinge relaties tussen de teamleden die voor spanning zorgen. Het vertrouwen tussen hen lijkt grotendeels weg en ze zijn het dikwijls oneens over de te voeren strategie. En blijkbaar zijn er teamleden die een aparte agenda hebben en informatie op eigen houtje verzamelen en dit niet delen met de anderen.
De lezer kijkt er wat verbaasd tegen aan en lijkt al evenmin te begrijpen wat er aan de hand is. Het schept een onaangename, gespannen sfeer waardoor de lezer niet goed weet waar het verhaal naartoe gaat of waarrond het gegeven draait. Tot in de finale de puzzelstukjes onverwacht en verbijsterend in elkaar vallen en het duidelijk wordt wat er speelt. Maar of dit nu in het voordeel dan wel in het nadeel van het team uitdraait zal de toekomst – in een volgend deel – moeten uitwijzen.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang dat vereist is voor het verhaal.
Goed voor alweer een hele tijd leesplezier, al geeft het verhaal de lezer soms een  ongemakkelijk gevoel.

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Bjorn Van den Eynde

Uitgeverij
Fantoom   


Jaartal
2019

ISBN
9789059246836

Aantal pagina's
236

Prijs
€17,99