Blauwtje en Geeltje

Coverafbeelding van: Blauwtje en Geeltje

Trefwoord(en)
kleuren
vormen
spelen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit prentenboek dateert oorspronkelijk uit 1959 (eerste Nederlandse editie in 1970, dit is de 16de druk) maar het heeft met verve de tand des tijds doorstaan. Deels door zijn speelse abstractie, deels door het tijdloze verhaal.
Daarin zijn Blauwtje en Geeltje elkaars overburen en de beste vrienden. Als ze op een keer elkaar knuffelen worden zij groen. Tot verbazing van hun beide ouders. Maar eind goed al goed, groen zal overheersen en aanvaarding zal de kroon op het werk zetten.

Lionni speelt met gekleurde vormen op witte achtergronden. Zijn composities zijn hoogst eenvoudig, speels en ook herkenbaar. Hij laat vormen spelletjes spelen en emoties uitdrukken.
Kinderen zullen er moeiteloos hun eigen speelse wereldje in herkennen. Tegelijkertijd prikkelt het hen om met verf en kleuren aan de slag te gaan. Zo stimuleert het hun fantasie grenzeloos.
Een origineel geheel met een mooie boodschap. Universeel en tijdloos. Voor creatieve kinderen van nu en van toen. Want het boekje is opgedragen aan ‘kinderen en andere mensen’. Mooier had de maker het niet kunnen verwoorden.

Eric Vanthillo - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Lionni

Illustrator
Leo Lionni

Uitgeverij
AnkhHermes   


Jaartal
2020

ISBN
9789020216110

Aantal pagina's
48

Prijs
€18,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Little blue and little yellow