Black Out Poetry

Coverafbeelding van: Black Out Poetry

Trefwoord(en)
poëzie
creativiteit
schrijven
taal

Genre
hobby

Vanaf
10 jaar

Black Out Poetry – of streepgedichten – zijn gedichten die ontstaan door het wegstrepen van woorden in oude teksten. Daarom noemt men het ook vaak ‘de kunst van het weglaten’. Het is een gekende kunstvorm die prettig is, laagdrempelig en best verslavend eens je ermee weg bent.
De makers selecteerden voor dit boek 100 bijzondere basisteksten, waarin je naar hartenlust kan gaan strepen en krassen. Voor je eraan begint geven zij je nog even de nodige richtlijnen mee: kort, helder én prikkelend. Daarna kan je aan de slag.
De basisteksten zijn heel verscheiden: een oude tekst van Louise M.Alcott uit 1902, een pagina uit de ‘Algemeene Nederlandsche Encyclopedie voor den Beschaafden Stand’ uit 1868, een partituur uit ‘De zingende kinderwereld’ uit 1915, een pagina uit een handboek voor goochelaars uit 1802, een fragment uit ‘Macbeth’ van Shakespeare uit 1835, een volksdicht van J.P.Heijne uit 1865, een pagina uit de Delftse Courant uit 1900, enzovoort. Een schat van oude teksten, leuk om te ontdekken en heerlijk om te bewerken met stift, verf, papier en lijm, … Tot ware kunstwerken en eigenzinnige gedichten (veelzeggend of nietszeggend, concreet of abstract, alles is mogelijk).
De uitgave is perfect werkbaar: elke pagina is stevig en heeft een geperforeerde kantlijn waardoor hij heel gemakkelijk uit te scheuren is. Op de achterzijde van elke pagina vind je telkens de afbeelding in het klein en de bron ervan (titel, auteursnaam en jaartal).
Dit is een ‘must have’ die vele dichters-in-spe zal verbazen en aan het werk zetten. Je ziet en leest verbazingwekkende, oude teksten die je verrassen en die je eigenhandig kan vermaken tot originele gedichten. 

Eric Vanthillo - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Winnie Olsthoorn

Illustrator
diverse

Uitgeverij
BBNC   


Jaartal
2020

ISBN
9789045325644

Aantal pagina's
208

Prijs
€12,99