Björn en de wijde wereld

Coverafbeelding van: Björn en de wijde wereld

Trefwoord(en)
dieren
bossen
alledaagse dingen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Björn is een beer. Na zijn winterslaap gaat hij onderzoeken wat er allemaal veranderd is. Onderweg ontmoet hij een schildpad en ze wandelen samen verder, terwijl de schildpad vertelt dat ze op doorreis is. Even later vindt Björn zijn vrienden terug. Samen praten ze over wat hij allemaal gemist heeft terwijl hij sliep. Maar nu is hij er weer, iedereen is blij.
Op een dag vindt Björn een telefoon, die begint te praten als hij op de knopjes drukt. Samen met zijn vrienden probeert hij het toestel uit. Ze belanden bij een dokter en een pizzabezorger, maar dan stopt het toestel. Dus laten ze het toestel liggen en  gaan pruimen plukken.
Wanneer Vos vertelt over picknicken, iets wat mensen soms doen, willen de dieren dat ook. Maar aangezien mensen binnen leven en dan buiten picknicken, moeten zij dat net andersom doen. Dus zoeken ze een plekje binnen om te picknicken.
Ramona, een mensenvriendinnetje van Björn, nodigt hem uit om mee te gaan zwemmen. Maar beren mogen niet binnen in het zwembad, dus zetten ze zich aan een tafeltje en kijken door het grote raam naar de zwemmers.
De dieren maken ook nog een busreis, een gezellige uitstap. En Björn krijgt nog een brief van de schildpad, met een kaart van wat hij onderweg gezien heeft.

Al deze belevenissen zijn maar kleine gebeurtenissen uit het leven van Björn, maar maken hem gelukkig en tevreden. Dat is ook zo fijn aan deze sfeervolle verhalen: ze tonen hoe je tevreden kan zijn met kleine dingen. Daar zorgt de tekst mee voor, die in eenvoudige taal toch heel sfeervol werkt. Edward van de Vendel heeft in zijn vertaling de juiste sfeer perfect weergegeven. En dan de illustraties: fijne pentekeningen die elk dier mooi tot hun recht laten komen en alleen decor gebruiken als het nodig is. Een heerlijk boekje om te koesteren, net als het eerste boekje over Björn.

Mik Ghys - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Delphine Perret   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2019

ISBN
9789059089518

Aantal pagina's
51

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Björn et le vaste monde

Vertaler(s)
Edward van de Vendel