Bitterboze Paloma

Coverafbeelding van: Bitterboze Paloma

Trefwoord(en)
lief
stout

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Paloma is een stout meisje. Ze kent geen dankjewel, geen alsjeblieft en geen graag gedaan. Ze is altijd stout, gemeen en boos. Ze is afschuwelijk, elke dag van de week. Tot er op een dag een nieuwe jongen in de klas komt: Oswald. En Oswald is ook stout. Nog veel stouter en gemener dan Paloma. Ze is op slag smoorverliefd op hem, zodat ze samen gemeen kunnen zijn. Maar Oswald wil niets samen doen. Hij is superboos op Paloma. De andere kinderen van de klas krijgen medelijden met Paloma. Ze komen in opstand tegen Oswald zodat hij naar een andere school vertrekt. En Paloma? Die heeft eindelijk vrienden.

Paloma is een kreng. Daar gaat elke lezer mee akkoord. Tot Oswald opduikt en nog veel gemener is dan Paloma. De brave, lieve, aardige kinderen komen in opstand en redden Paloma. Waarmee nog een keer bewezen wordt dat lief zijn beter is dan stout zijn. Het is best wel spannend om te zien hoe gemeen Paloma is, wat de lieve, brave kinderen moeten ondergaan. En nog spannender wanneer Oswald verschijnt. Die spanning wordt mooi volgehouden tot er eindelijk protest komt. Met een goede afloop voor Paloma en een slechte voor Oswald. Of zou hij het toch nog leren?
Expressieve, kleurrijke illustraties creëren de perfecte sfeer voor dit verhaal. De tekst leest prettig voor, met de namen van de twee hoofdpersonages in een groter lettertype dan de rest van de tekst. Want om hen draait alles.
Een grappig verhaal over lieve en stoute kinderen.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Lilli Messina

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2021

ISBN
9789044841930

Aantal pagina's
41

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Bitterböse Paloma

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij