Billie zoekt zijn lievelingsdingen

Coverafbeelding van: Billie zoekt zijn lievelingsdingen

Trefwoord(en)
kleuters
zoeken
spreken
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Billy is een kleuter (van laat ons zeggen 3 jaar) die weet wat hij wil in het leven. Zijn lievelingskleren zijn een rode broek, een blauw t-shirt en witte sportschoenen. Als ontbijt wil hij steeds een groot glas melk, een zachtgekookt eitje en een kiwi. Naar school gaat hij met zijn step. Maar zijn rolschaatsen en zijn skateboard vindt hij ook super. En zo gaat het door, tot hij gaat slapen en hopelijk een van zijn lievelingsdromen zal dromen: super sterk zijn en 1000 kilo kunnen heffen, als astronaut naar de maan vliegen en daar een zak paprikachips eten of een dino als huisdier hebben en hem ‘draak’ noemen.
Fantasie, plezier en levenslust beheersen zijn leven.

Het opzet van dit kleurrijke prenten-zoek-boek is eenvoudig en geschikt voor hele kleintjes door herhalingen en duidelijke spelelementen.
Eerst zie je telkens een grote prent van 2 pagina’s met daarop Billie en zijn lievelingskleren (of -ontbijt, -muziek, …). Eenvoudige, luchtige en kleurrijke prenten met woorden erbij op een neutrale, witte achtergrond.
Op de volgende 2 pagina’s zie je een massa voorwerpen die associëren op het voorgaande: allerlei kleren, mutsen en hoeden, schoenen, speelkleren en andere attributen, …
Onderaan lees je vragen die je laten zoeken naar bv zijn lievelingskleren, maar ook naar je eigen lievelingskleren, die van je papa en je mama, naar de 10 sokken van Billie, naar zijn regenlaarzen en naar zijn tijgerpak.
De speelse prenten in de typische ‘Emma Thyssen’-stijl ogen fris en vrolijk. Zij zijn uiterst eenvoudig en toch gelaagd en beweeglijk. Zij dagen je uit om lang te zoeken en te kijken.
Heerlijk om alleen in dit boek te duiken, maar nog boeiender om dit samen met een (volwassen) begeleider te doen. Met vele boeiende en grappige gesprekken tot gevolg…

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Emma Thyssen

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2017

ISBN
9789002262883

Aantal pagina's
34

Prijs
€15,99