Bijzondere vertelsels

  Coverafbeelding van: Bijzondere vertelsels

Trefwoord(en)
sprookjes
korte verhalen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

De vertellingen nemen de lezer mee naar de belevenissen van bijzondere mensen of dieren. Zoals een verhaal over welstellende kannibalen, over een prinses met een slangentong of een vrouw die spoken als vrienden zocht … En ook het verhaal over de herkomst van de eerste ymbryne, zoals mevrouw Peregrine er één was, die bijzondere kinderen beschermde.

Deze mooi verzorgde uitgave bevat tien korte vertellingen over bijzondere mensen. Bijzonder in de betekenis dat zij anders zijn dan wat de mensen ‘normaal’ noemen. Zij hebben een bijzondere gave. Die kan hun leven positief beïnvloeden en helpen, maar hen ook in de problemen brengen.
Het is noodzakelijk dat de lezer op de hoogte is van deze bijzondere mensen zoals ze ook voorkomen in de trilogie rond de kinderen van Mevrouw Peregrine. Zonder deze informatie zou het kunnen dat de vertelsels vreemd of weinig geloofwaardig overkomen. Een aantal vertelsels beginnen net als sprookjes met de woorden ‘Er was eens…’. De auteur weet de lezer in het korte bestek van de vertelling een hele wereld beeldend weer te geven die erg geloofwaardig overkomt, hoe bijzonder de personages ook zijn.
De vertelsels zijn elk voorzien van een erg mooi verzorgde paginagrote zwart-wit illustratie die de bijzondere sfeer van het verhaal benadrukken.
Deze vertelsels uit het ‘bijzonderdom’ over bijzondere mensen zijn een plezier om te lezen.

Pol Van Damme - april 2017

Auteur
Ransom Riggs

Illustrator
Andrew Davidson

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2017

ISBN
9789044829631

Aantal pagina's
211

Prijs
€24,95


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
Tine Poesen