Bijzonder beroerde bouwers

Coverafbeelding van: Bijzonder beroerde bouwers

Trefwoord(en)
bouwen
mislukken
experimenten

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleidende tekst over bouwblunders komen twintig bouwsels aan bod waarin het volledig fout loopt. Er is eerst een inleidende tekst over het onderwerp met een illustratie erbij. Daarna volgt een uitgebreidere tekst over twee pagina’s met wat er mis ging. Waarna er nog twee pagina’s volgen waarin iets meer wordt ingegaan over de omstandigheden van de gebeurtenis. En om de jonge lezer nog meer inzicht te bieden worden er enkele experimenten aangeboden die de lezer met eenvoudige middelen kan uitvoeren en zodoende ‘aan den lijve’ kan ondervinden hoe iets werkt, of net niet werkt. Achteraan staat nog een overzicht waar de lezer alle experimenten kan terugvinden.

De lezer hoeft het boek niet in één keer uit te lezen. De volgorde van de beroerde bouwsels is evenmin van belang. Al staan alle bouwblunders wel in een chronologische volgorde. Te beginnen in 226 v. Chr. En eindigend in 2013.
De teksten zijn erg makkelijk te lezen en in een eenvoudige taal geschreven. Een moeilijker begrip wordt in een aparte kader verduidelijkt. Alle illustraties, kaders en omkaderingen zijn in tinten blauw en grijs uitgevoerd.
Leuke dingen om te weten maar meer nog om de aangereikte experimenten uit te proberen. Het geeft aan hoe het fout liep bij de bouwsels. De wetenschappelijke verklaring ervan blijft eenvoudig te verstaan. Er wordt niet erg diep op ingegaan. Het boek geeft wel aan dat niet enkel in het verleden  bouwfouten werden gemaakt maar dat zelfs nu architecten soms niet voldoende rekening houden met mogelijke problemen.
Een boek om in te lezen, te kijken en vooral zelf iets uit te proberen.

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sean Connolly

Illustrator
Pat Lewis

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2020

ISBN
9789026153129

Aantal pagina's
253

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Book of Massively Epic Engineeting Disasters

Vertaler(s)
Jaap Slingerland