Bijna vergeten

Daniëlle heeft een erg goeie band met haar vader al mist ze haar overleden moeder heel hard. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt, weet Daniëlle het niet meer zo goed. Het lijkt alsof ze haar moeder aan het vergeten is en ze reageert erg slecht op het nieuws van haar vader. Ze doet dingen op school die ze vroeger niet gedurfd zou hebben. Ze wordt opgenomen in het groepje van Lilly, het populairste meisje van de klas of zelfs van de school. Lilly neemt Daniëlle op sleeptouw voor dingen die Daniëlle helemaal niet wil. Maar achter die stoere façade blijkt Lilly met iets te worstelen dat haar bezwaart en waar ze geen uitweg voor vindt.

In dit verhaal worstelt een jong tienermeisje met zichzelf over het beeld dat ze heeft van haar overleden moeder. Ze voelt zich schuldig dat ze zich bepaalde dingen niet meer herinnert. Als haar vader dan meedeelt dat hij een andere vrouw heeft leren kennen, zet ze zich daar heftig tegen af. Voor jongeren die dit hebben meegemaakt zeker erg herkenbaar. Het verhaal wordt ook vanuit het standpunt van Daniëlle verteld, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee naar haar leven door haar bril. Ook de sociale media waar jongeren mee communiceren zijn erg aanwezig in dit verhaal.
Het is echter niet duidelijk waarom de ‘lieve, brave, begripvolle’ Daniëlle die erg goed met haar vader kan praten, plots verandert in een tegendraads meisje dat dan ook nog met een rebels meisje – Lilly – gaat optrekken. Een meisje dat volledig haar tegenpool is. Het lijkt enkel bedoeld om de spanningsboog op te bouwen. En naar het einde toe is Daniëlle plots de reddingsboei voor Lilly om diens leven terug op het goede spoor te brengen. Zeker het slot komt te snel en te geforceerd over om helemaal geloofwaardig te zijn.
Herkenbare jonge tieners die herkenbare dingen doen. Maar het lijkt iets te ver gezocht om de boodschap van de auteur duidelijk te maken.

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Dave Goldstein   

Uitgeverij
Holland   


Jaartal
2018

ISBN
9789025114046

Aantal pagina's
140

Prijs
€14,95