Bij jou bij mij

In dit bijzondere prentenboek in groot formaat (35cm x 28cm) volg je de belevenissen van de familie Konijn, waar Ko Konijn jarig is. Ondertussen zie je ook de familie Kat die op twee hoog komt wonen in volle verhuis, de familie Egel wiens papa vandaag terug thuis komt van zakenreis, Meneer Beer die zijn bed niet uitkomt (tenzij om een pakje voor Ko te leggen aan de deur), en nog veel meer.
Je volgt en ontdekt al deze acties op de dubbele paginagrote prenten waarop je een dwarsdoorsnede van het huis ziet dat bestaat uit 4 verdiepingen (zolder incluis) en heel wat kamers waarin verschillende families wonen. Een slim concept om tal van verhaallijnen met elkaar te verweven. Aan de lezer/kijker om ze te ontdekken en er zelf de verhalen bij te verzinnen. Alsof je met poppetjes in een groot poppenhuis aan het spelen was.
Je ziet een meisje (Goudlokje?) dat het huis van de beren binnen dringt, de postbode op bezoek bij verschillende appartementen, een meisje met een rood kapje, een wolf die rond het huis sluipt, en heel wat meer.
Je geraakt er niet op uitgekeken en je blijft ontdekken en verzinnen.
Heerlijk!
De stijl van de prenten is prettig naïef en sfeervol gekleurd.
De weinige tekst is niet bijzonder, maar loodst je door het huis en zet je op weg. Want al snel doorzoek je zelf het huis en heb je de tekst niet meer nodig.
Een fijn prentenboek vol sfeer en fantasie-plezier, goed voor vele uren zoeken, kijken, ontdekken, fantaseren, en veel meer.

Eric Vanthillo - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Dubuc   

Illustrator
Marianne Dubuc   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2024

ISBN
9789492986757

Aantal pagina's
30

Prijs
€21,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Chez toi chez moi

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg