Bij de neus genomen

Coverafbeelding van: Bij de neus genomen

Trefwoord(en)
dieren
olifanten
fabels

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Gebaseerd op een verhaal van Rudyard Kipling, maakte Riphagen dit bijzondere prentenboek met gestanste pagina’s.
Het verhaal speelt zich af in de tijd toen de olifanten nog geen slurf hadden.
Kleine Olifant stak zijn neus voortdurend in andermans zaken. Hoe ademt Mol onder de grond? Zo’n kameel met twee bulten, is dat wel gezond? Hoe lopen die lieveheersbeestjes ondersteboven? Heeft de giraf echt een blauwe tong? Enzovoort enzoverder. Tot hij aan de krokodil vroeg wat zijn lievelingseten was. …

Dit verhaal vol humor en speelse knipogen valt op door zijn speciale vormgeving. Riphagen tekende, knipte, plakte en schilderde een dierenwereld bij elkaar waarop je niet snel uitgekeken raakt. Op YouTube kan je een leuk filmpje zien over het intensieve maakproces. De manier waarop zij alle tinten grijs combineert met felle kleuren is mooi en richt de focus van de kijker.
Bijzonder hoe je door de pagina’s kan kijken door de vele uitsnijdingen en hoe je zo details ziet van kleurrijke dieren die ergens verstopt lijken te zitten. Het maakt de uitgave wel kwetsbaar voor te jonge handjes, maar laat dat geen probleem zijn. Integendeel, het is misschien de aanleiding voor volwassenen en kinderen tot vele leuke voorlees- en kijksessies samen.
Halverwege is er ook nog de dubbele uitklapbare pagina die het hoogtepunt van het verhaal uit het boek doet spatten.
Kortom, een verhaal vol humor met een weldaad aan visuele prikkels in een uiterst verzorgde en luxueuze uitgave waar kinderen keer op keer met veel plezier naar zullen grijpen.

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Loes Riphagen   

Illustrator
Loes Riphagen   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2015

ISBN
9789026138423

Aantal pagina's
48

Prijs
€22,99