Bij de brandweer – Maak je eigen brandweerkazerne

Coverafbeelding van: Bij de brandweer – Maak je eigen brandweerkazerne

Trefwoord(en)
brandweer
spelen
beroepen
bouwen

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

In dit boek lees (en zie) je alles over de brandweer: hoe de brandweerlui leven in de kazerne en wat ze er allemaal doen, de verschillende soorten brandweerauto’s waarmee ze rijden, hun materiaal en hoe ze het gebruiken, hoe ze een brand blussen, wat ze nog allemaal doen op andere momenten of bij andere noodgevallen, enzovoort.
Een heleboel info op amper 32 pagina’s, met veel prenten en korte zinnetjes.
De prenten noch de tekst zijn origineel of spitsvondig. Dit boekje staat dan ook niet op zich. Het begeleidt een stevige en ingenieus ontworpen bouwdoos waarmee je je eigen kazerne bouwt en waarmee je uren speelt (en tegelijkertijd veel opsteekt over het reilen en zeilen van brandweerlui).
De doos waarin het boek en de uitdrukfiguren zitten dient als stevige basis om mee te spelen. Het vormt de kazerne zelf met een stuk weg eromheen. Die weg vul je verder aan met stukken weg als een puzzel en zo vorm je een volledige ovalen baan rond de kazerne. Op en rond die baan kan je spelen met de andere uitdrukfiguren: de glijpaal, diverse brandweerlui en ander figuren, de helikopter en de brandweerwagen met beweegbare ladder.
Uren speelplezier dus met dit mooi uitgegeven bouwpakket.

Eric Vanthillo - mei 2016

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2016

ISBN
9789002261138

Aantal pagina's
32

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Busy Builders Fire Station

Vertaler(s)
Sabine Van Humbeeck