Biggetje Bor

Coverafbeelding van: Biggetje Bor

Trefwoord(en)
varkens
huisdieren
humor

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Floor wil heel graag een huisdier. Ze droomt van een poes omdat die zo lekker kan spinnen als je hem aait. Of een hond omdat je die van alles kan leren, zoals zitten en liggen en een stok halen. Of een paard, om op te rijden. Maar wanneer ze jarig is, krijgt ze een schattig varkentje cadeau, Bor. Eerst is ze ontgoocheld, maar dan ontdekt ze dat Bor kan knorren zoals een poes kan spinnen. En dat hij een balletje terugrolt dat ze hem toewerpt. Wanneer ze met hem in het park wandelt, lachen twee jongens met een hond haar uit. Ze gooien een stok die hun hond terugbrengt en maken Floor duidelijk dat haar varken dat niet kan. Maar Floor heeft een plan en ze traint Bor in de tuin tot hij allerlei kunstjes kan. En dan zoekt ze de jongens in het park weer op…

Een varkentje als huisdier blijkt toch niet zo’n fout idee te zijn. Voor Floor en Bor loopt het allemaal goed af. Het is leuk om te lezen hoe het varkentje toch kan beantwoorden aan de wensen die Floor had over een huisdier. En vooral hoe Floor de twee jongens, die haar niet pesten maar gewoon een beetje om haar en haar varken lachen, op hun plaats zet. En zelfs kan boeien.
Het verhaal is op maat van beginnende lezers, met AVI 4 / M4. Duidelijk en vlot, met korte zinnen en een overzichtelijke bladspiegel.  De tekst is vrolijk en ook de illustraties zijn grappig. Bor is een vrolijk varkentje en zijn stunts zijn prachtig. De stripachtige illustraties en de vrolijke cover werken zeer uitnodigend.
Een vrolijk verhaal over een varken als huisdier.

Mik Ghys - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Andrea Kruis   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Lekker Lezen met Kluitman

Jaartal
2022

ISBN
9789020677393

Aantal pagina's
46

Prijs
€9,99