Bibi’s doodgewone dierenboek

aanrader Coverafbeelding van: Bibi’s doodgewone dierenboek

Trefwoord(en)
dieren
informatie

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Zoals de auteur zelf in haar woord vooraf schrijft: “In dit boek staan dieren die zo gewoon zijn dat de meeste mensen er geen zin in hebben ze eens beter te bekijken. We kennen ze toch al? Zeggen die mensen. Maar is dat zo? Nee, natuurlijk niet.
Onder die doodgewone vachten, schubben en veren in dit boek huizen waanzinnige beesten: vanbuiten alledaags, vanbinnen weergaloos knap.”
Bibi Dumon Tak vertelt in korte dierenportretten over o.a. de vrouwtjesmuis die bijna altijd zwanger is om te kunnen overleven of de hoofdluis, een bijtgraag insect, of de naaktslak, het konijn, de hooiwagen, de regenworm, de teek, de wesp, … Kortom de alledaagse dieren in een ander daglicht geplaatst. Want de manier waarop de auteur in heldere, humoristische en meeslepende stijl over deze dieren schrijft, kan je niet anders dan bewonderend lezen, genietend van de leerrijke inhoud en de mooie zwart/wit illustraties.  Per dier besteden de auteur en illustrator 2 pagina’s waarbij de tekeningen stuk voor stuk pareltjes zijn, prachtige plaatjes, erg realistisch en vol gevoel en dit allemaal in zwart/wit! Erg mooi hoe de tekst en tekening op elkaar inspeelt. Grappig hoe de auteur liever niet te veel wil schrijven over de doodgewone mus maar op de volgende pagina’s duiken er geregeld weetjes of anekdotes over deze mus op. Achterin het boek vermeldt de auteur per dier waar ze haar informatie haalde om dit boek te schrijven.
Een erg mooi verzorgd vormgegeven, heerlijk informatief en leerrijk boek over doodgewone maar toch bijzondere dieren, dat terecht een aanrader is voor jong en oud!

Hilde Umans - december 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Bibi Dumon Tak

Illustrator
Fleur van der Weel   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2013

ISBN
9789045115368

Aantal pagina's
91

Prijs
€12,50