Betrapt

Coverafbeelding van: Betrapt

Trefwoord(en)
diefstal
kansarmoede
eenoudergezin
dyslexie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Bij Mees thuis is er weinig geld. Zijn moeder doet haar best maar is regelmatig te ziek om voor hem te zorgen. Mees trekt zijn plan, hij wil van niemand hulp. Op straat maakt hij kennis met twee oudere jongens, Bram en Sander, die hem mee op sleeptouw nemen. Ze leren hem roken en samen vernielen ze spullen. Omdat Mees goed kan tekenen, leren ze hem graffiti spuiten. Daar is hij best goed in. Maar wanneer ze hem mee naar de supermarkt nemen om iets te stelen, loopt het mis. Mees wordt betrapt en krijgt een waarschuwing. Maar daardoor raken zijn problemen thuis bekend en kan er eindelijk hulp geboden worden.

Dit verhaal in de reeks ‘Makkelijk & Leuk’ is bedoeld voor kinderen die lezen moeilijk of saai vinden. De lay-out van het boek is heel toegankelijk en open. Het verhaal sluit aan bij de leefwereld van kinderen in de lagere school en is herkenbaar. Tussen het verhaal staat hier en daar een kader met een weetje, zoals over armoede, graffiti of een taakstraf. In eenvoudige woorden worden deze begrippen aangebracht, waardoor het verhaal duidelijker wordt.
De illustraties in kleur tonen enkele realistische elementen uit het verhaal. Ze verluchten het verhaal en maken het geheel toegankelijker.
Een herkenbaar en realistisch verhaal over verborgen armoede.

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Caja Cazemier   

Illustrator
Natascha Frensch   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Makkelijk & Leuk

Jaartal
2022

ISBN
9789048744893

Aantal pagina's
73

Prijs
€13,99