Bethany en het Beest

Coverafbeelding van: Bethany en het Beest

Trefwoord(en)
magie
griezelen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Peregrinus Pincet is 511 jaar. Dat is alleen maar mogelijk door het drankje dat hij krijgt van een mysterieus beest dat op zijn zolder woont. In ruil moet hij het beest te eten geven. Niet zomaar eender wat, maar vooral erg speciale dingen. En alles maar één keer, zodat hij telkens iets nieuws moet zoeken. Peregrinus krijgt niet alleen het drankje in ruil, maar alles wat hij wenst of denkt nodig te hebben. Hij heeft dan ook een huis van vijftien verdiepingen hoog en twaalf olifanten breed. Daarin heeft hij koelkasten vol eten, prachtige kunstwerken en waardevolle antieke voorwerpen. Nadat hij het beest een westpimpele paarsborstpapegaai te eten heeft gegeven, één van de twintig laatste op de wereld, wil het beest iets nog specialer. Het wil een kind. Dat lijkt voor Peregrinus een fluitje van een cent. Tot hij van het weeshuis terugkeert met Bethany. Vanaf dat moment loopt alles anders dan hij gepland had…

Een heerlijk fantasievol verhaal over een mysterieus wezen dat wensen kan vervullen. Het beest en Peregrinus houden elkaar in leven. Peregrinus zorgt voor alles wat het beest vraagt en kan in ruil jong en gezond verder leven. Hij krijgt er zelfs nog heel wat cadeautjes bovenop, zodat hij onbezorgd door het leven kan stappen. Wanneer hem het magische drankje ontzegd wordt tot hij een kind heeft meegebracht,  is hij in alle staten. Toch slaagt Bethany er in om in zijn wereld door te dringen. Ze brengt gevoelens naar boven die hij al lang niet meer had. En hij begint te twijfelen.
Daardoor wordt het beeld dat de lezer krijgt van drie slechteriken stilaan genuanceerder. Het beest is en blijft slecht, het zal zich ook zo blijven gedragen. De egoïstische Peregrinus lijkt zijn leven te willen beteren en de pestkop Bethany blijkt ook meer gevoelens te hebben dan verwacht. En vooral veel strijdlust.
Dit boeiende verhaal zit boordevol griezelmomenten maar bevat ook heel veel humor. Het leest vlot en je raakt helemaal in de ban van Bethany, want uiteraard wil je weten of ze in de maag van het beest belandt of niet. De illustraties doorheen het boek verluchten het verhaal en sluiten aan bij de dreigende sfeer. De cover is erg uitnodigend en maakt je erg nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek. Die nieuwsgierigheid zal je meesleuren in een fascinerend griezelavontuur met een opwindende twist op de laatste bladzijde. Lach- en griezelplezier gegarandeerd.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jack Meggitt-Phillips

Illustrator
Isabelle Follath   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045125183

Aantal pagina's
249

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Beast and the Bethany

Vertaler(s)
Robbert-Jan Henkes