Berlage en een boef in het museum

Coverafbeelding van: Berlage en een boef in het museum

Trefwoord(en)
kunst
musea

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Vos wil zijn hol opvrolijken met enkele kunstwerken. Die zijn volop te vinden in het Kunstmuseum in Den Haag. Maar Vos geraakt niet zomaar binnen. Hij verzint een list om ongezien in het museum te komen. Als het museum gesloten is, slaat hij zijn slag. Maar toch wordt hij betrapt, door meneer Berlage nog wel. Maar die is toch al gestorven?

Mooi verzorgd en vrolijk prentenboek over het Kunstmuseum in Den Haag. De vele heldere kleuren spreken de jonge lezer/kijker zeker aan.
De illustraties van het gebouw en verschillende ruimtes geven een idee van het uitzicht van het museum. Ook een aantal permanente kunstobjecten worden gevisualiseerd in de illustraties. Na een bezoek zullen kinderen ze zeker herkennen. En dat de geest van Berlage, de architect die het museum ontwierp, nog rondwaart in het museum kan de aandachtige lezer/kijker op meerdere pagina’s vast ontdekken.
Op de binnenflap vooraan staat vermeld in woord en beeld wie Berlage was en hoe hij het museum uittekende.
De vlotte, zwierige illustraties uit verschillende standpunten vergroten het kijkplezier. Eenvoudig en humorvol verteld verhaal over het Kunstmuseum.

Pol Van Damme - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Georgien Overwater   

Illustrator
Georgien Overwater   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025879174

Aantal pagina's
28

Prijs
€15,99