Berelekker / Een goal voor Imane

Coverafbeelding van: Berelekker / Een goal voor Imane

Trefwoord(en)
eten
koken
voetbal
gezond

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Berelekker’ is een verhaaltje van Lies Vervloet met illustraties van Laura Janssens. Daarin gaat Aisha met haar vader winkelen. Aisha is verbaasd over wat haar vader koopt en vreest dat het niet lekker zal zijn. Zij wil liever andere dingen om te eten zoals krokodillenbillensoep of couscousmousse. Stiekem legt ze ook bananen in het mandje. Tot haar verbazing is het eten dat ze samen met haar vader kookt superlekker en het toetje dat ze zelf samenstelde, vinden haar ouders ook reuzelekker. In dit verhaal wil de auteur duidelijk maken dat ook dingen die je niet kent erg lekker kunnen zijn en dat je ze dus niet al op voorhand moet afwijzen. Achter het verhaaltje zijn ook nog enkele weetjes over voedsel opgenomen en een recept voor een leuk dessert.
Een goal voor Imane’ is een verhaaltje van Khadija Timouzar met 3D-collage illustraties van Inge Lavrijsen. Het verhaalt over twee meisjes die graag willen voetballen. Na een ongelukje met een voetbal die een ruit vernielde, krijgt Imane haar vader zover dat hij met haar gaat voetballen. Als verrassing krijgt zij tickets om met haar vriendinnetje naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. In dit verhaaltje wil de auteur duidelijk maken dat voetbal niet alleen voor jongens is. Achter het verhaaltje zijn enkele balspelletjes opgenomen die kinderen kunnen spelen.
Er is wel een groot tekstverschil tussen beide verhaaltjes. ‘Een goal voor Imane’ is een prentenboek met weinig tekst en dubbele-paginagrote illustraties terwijl ‘Berelekker’ veel meer tekst bevat en er bijhorende paginagrote illustraties zijn bijgevoegd.
Beide verhaaltjes willen aantonen dat diversiteit en cultuurverschillen niet beklemmend maar verrijkend zijn.

Pol Van Damme - mei 2015

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Studio Sesam   
Epo distributie   


Reeks
Superdiverse kinderboeken

Jaartal
2015

ISBN
9789082345506

Aantal pagina's
60

Prijs
€9,95