Ben niet bang voor de wilde dieren

Coverafbeelding van: Ben niet bang voor de wilde dieren

Trefwoord(en)
dieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In dit boek komen voornamelijk dieren aan bod die mensen schrik aanjagen of er eng uitzien, dieren die een slechte naam hebben of echt wel gevaarlijk zijn. Ook mysterieuze monsters of griezelfilmsterren komen aan bod. Tussen deze onderwerpen staan dubbele paginagrote afbeeldingen met daarop dieren in een bepaalde omgeving: het donkere bos, op het kerkhof, in mijn bed, onder de grond, in de sloot of op zolder.
Er is een korte inleiding en een kort besluit waarna een register het boek afsluit.

De ondertitel van dit boek is ‘Over spinnen, slangen, haaien en andere griezels’. Dit boek is geen encyclopedie over allerhande enge of gevaarlijke dieren. Eerder prikkelt het de nieuwsgierigheid van de jonge lezer voor dieren die niet altijd sympathiek overkomen. Zo begint het boek met informatie over spinnen. Dieren die de meeste mensen niet direct aangenaam vinden of zelfs schrik aanjagen. De informatie over al de aangehaalde dieren wil de lezer voornamelijk geruststellen. Maar bij bepaalde dieren is toch voorzichtigheid geboden. Daar handelt dit boek over. Niet over het nut van deze dieren of hun levenswijze of dergelijke. Het laat de lezer kennis maken met een groot aantal dieren. Daarvoor gebruiken de makers foto’s, tekeningen en tekstblokken in verschillende lettertypes en tekstkleuren. Er worden heel wat knipogen gegeven en grappige tekstballonnetjes bij de illustraties gevoegd om het lezen aangenaam te houden. Bijzonder leuk zijn de stukjes over mysterieuze dieren zoals het monster van Loch Ness, de Yeti of de dieren die sterren zijn in films zoals King Kong.
Het geheel oogt fris en nodigt uit om te lezen, te kijken en te bladeren. Het bevat een groot aantal weetjes over de dieren. De teksten zijn in een gemakkelijk verstaanbare taal geschreven en lezen bijzonder vlot. De auteur spreekt de lezer ook aan alsof hij erbij is en vertelt over deze dieren.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - augustus 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Geert-Jan Roebers   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025767600

Aantal pagina's
112

Prijs
€14,99