Ben je ziek, Teckel Tom?

Coverafbeelding van: Ben je ziek, Teckel Tom?

Trefwoord(en)
honden
ziek
gezin

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na ‘Hallo Teckel Tom’ (2019) en ‘Pak die bal, Teckel Tom!’ (2020) is er nu de al even fijngevoelige derde: ‘Ben je ziek, Teckel Tom?’.
Ook deze keer weer leven (en voelen) we mee met zijn baasjes papa Pablo en papa Pim en hun dochter Saar.
Het verhaal start als papa Pablo en Saar ziek zijn. Beiden hebben buikpijn. Tom voelt zich evenmin lekker. Zelfs als hij nog maar denkt aan zijn bak met brokjes voelt zijn buikje vreemd aan. En dan moet hij dringend naar buiten… Een natte, bruine kledder op de stoep is het resultaat. Papa Pim moet het hele huishouden rechthouden. En dat loopt niet van een leien dakje…

Westera en Smit slagen er met dit prentenboek vol kleur en herkenbare animo weer in om verrassend uit de hoek te komen. Het is fijn als je de personages al kent uit de vorige werken, maar het is geen must. Het geheel lijkt echt wel uit het leven gegrepen en overstijgt het tegelijkertijd door de originele fantasie en de fijnzinnige humor. Het verhaal sleept je mee doorheen het ziek zijn en nog meer het zielig zijn (of spelen) dat zo bij het ziek-zijn hoort. De kleurrijke prenten tonen je het huishouden van dit trio met de hond, zij vertellen het verhaal op zich en vullen het tegelijkertijd aan met vele details.
Heerlijk om te ‘vertoeven’ in dit bijzondere gezinnetje temidden hun leven en hun ‘besognes’. 

Eric Vanthillo - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Noëlle Smit   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774745

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99