Beertje Probeertje gaat op schoolreis

Coverafbeelding van: Beertje Probeertje gaat op schoolreis

Trefwoord(en)
schooluitstap
knuffels

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Een meisje gaat op schoolreis en neemt haar knuffel Beertje mee. Omdat dat best spannend kan zijn, vertelt ze Beertje wat er allemaal gaat gebeuren tijdens de schoolreis. Eerst pakken ze samen de rugzak in, met eten, drinken, zonnebrandcrème en een pet. Daarna vertrekken ze achter op de fiets van mama, die hen naar school brengt. Daar staat een bus klaar, waarin ze een plekje mogen uitkiezen. Ze stoppen bij een speeltuin waar veel te doen is. Soms kan je nog iets bijleren tijdens een schoolreis, en soms gebeurt er een ongelukje. Maar dat is snel verholpen door de juf. Wanneer de bus weer aan school komt, staat mama al te wachten. Zo’n schoolreis klinkt leuk, dus moet Beertje zich geen zorgen maken.

In de reeks over Beertje Probeertje zitten spannende momenten uit een kleuterleven: voor het eerst gaan logeren, of voor het eerst op schoolreis. Andere delen volgen nog. Om de spanning weg te nemen, kan Beertje Probeertje mee. Hij krijgt duidelijk uitleg over wat hem te wachten staat bij zo’n eerste keer, zodat hij er niet bang voor moet zijn. En ondertussen wordt ook de lezer gerustgesteld.
Door stap voor stap te vertellen wat er gebeurt, krijgen peuters en kleuters een duidelijk beeld van wat ze gaan meemaken. De illustraties sluiten hier perfect bij aan, door steeds het meisje en haar knuffel te laten meemaken wat de tekst op een vlotte manier aanbrengt. Die tekst wordt verteld vanuit het meisje, dat op die manier haar Beertje, en de lezer, wil geruststellen.
De ideale manier om een schoolreisje voor te bereiden, thuis of in de klas.

Mik Ghys - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Eline van Lindenhuizen

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044849134

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95