Beertje Probeertje gaat logeren

Coverafbeelding van: Beertje Probeertje gaat logeren

Trefwoord(en)
logeren
knuffels

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Beertje Probeertje gaat voor de eerste keer logeren. Eerst spelen bij oma en opa en dan blijven slapen. Zijn baasje zorgt dat alles vlot loopt. Eerst pakt ze een koffertje voor Beertje in: wat speelgoed, een tandenborstel, een pyjama en een knuffel. Daarna vertrekken ze achter op de fiets bij mama en wuiven naar papa. Oma en opa wachten hen al op. Ze spelen verstoppertje met oma, eten pannenkoeken en spelen een spelletje. Daarna is het bedtijd. Dat betekent tanden poetsen en oma die een verhaaltje voorleest in bed. De volgende ochtend is er ontbijt voor iedereen en komt mama hen weer halen. Dat is allemaal fijn, Beertje moet zich geen zorgen maken. En hij moet zijn baasje niet missen want die gaat gewoon mee.

Een meisje legt aan haar knuffel uit wat het betekent om te gaan logeren. Ze vertelt alles wat oma en opa doen en stelt haar knuffel gerust. Hij moet niemand missen want ze gaat gewoon met hem mee. En ondertussen heeft ze zelf natuurlijk een fijn logeerpartijtje.
Door aan Beertje vertellen hoe dat logeren in elkaar zit, geeft ze peuters en kleuters een mooie inkijk in deze gebeurtenis. Het is een duidelijk en heel herkenbaar verhaal, heel geruststellend en vertrouwd. Ook de illustraties sluiten perfect aan bij de leefwereld van jonge kinderen. Ze tonen herkenbare situaties die kunnen aansluiten bij de eigen leefomgeving. Een ideale voorbereiding voor een eerste logeermoment.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Clavis Uitgeverij   

Illustrator
Eline van Lindenhuizen

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044848823

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95