Beer of draak

Coverafbeelding van: Beer of draak

Trefwoord(en)
beren
draken
ruzie
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Boven een snelstromende rivier hangt een oude, krakkemikkige brug. Daar komen Beer en Draak elkaar tegen. En geen van beide wil de ander erlangs laten, want de brug is te smal om elkaar voorbij te steken. Ze staan te ruziën op de brug tot die het begeeft en ze allebei naar beneden tuimelen. Gelukkig kan Beer zwemmen en Draak vliegen. Maar hoe moet het nu met de brug?

De ruzie van Beer en Draak is hilarisch. Allebei halen ze de gekste argumenten boven om maar niet te moeten toegeven aan de ander. Dat pingpongspel tussen beide personages is een hilarische dialoog, die ook nog eens grappig in de illustraties terug te vinden is. Die zitten boordevol fijne details zowel in de gelaatsuitdrukkingen van Beer en Draak als in de steeds meer afbrokkelende brug. De spanning in het verhaal stijgt naarmate de brug zijn sterkte verliest, tot ze het begeeft en Beer en Draak in de waterval vallen.
Dit verhaal houdt van overdrijvingen, want de argumenten van beide personages om de brug eerst te mogen oversteken zijn fantasievol en hilarisch. Dat de ruzie uiteindelijk voor een nieuwe vriendschap zorgt, is een mooie afsluiter. De illustraties zorgen voor veel dynamiek en verrassingen. Met als hoogtepunt een beeld van de woeste ruzie en op de volgende pagina een grote leegte, want de brug en de personages zijn verdwenen. Met daarna veel actie wanneer de dieren meegesleurd worden door het water, waarbij zelfs het boek even van richting moet veranderen om hun val langs de waterval beter tot zijn recht te laten komen. Heerlijk!
Een hilarisch voorleesverhaal over een ruzie die goed afloopt.

Mik Ghys - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Marcela Ferreira   

Illustrator
Mark Chambers   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2024

ISBN
9789051169812

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bear vs. Dragon

Vertaler(s)
Mariella Manfré