Beer is er weer

aanrader Coverafbeelding van: Beer is er weer

Trefwoord(en)
beren
humor
missen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Drie x Hoera! Omdat Beer terug komt?  Zeker.
Maar nog meer omdat dit boek – dat voor het eerst verscheen in de Verenigde Staten in 2018 – nu de Nederlandstalige boekenmarkt mag overspoelen in overvloed. Want, mogen we ons even aan een voorspelling wagen? Dit zou wel eens een gedegen blijver en een klassieker kunnen worden.
Het start op een alledaagse dag. Toen een beer op de deur van het jongetje klopte. Maar het jongetje vond dat beren niet thuis hoorden in woonkamers en stuurde hem weg. De beer kwam echter terug, en terug, en terug, … Soms met een vriend, soms door de schouw, soms door het boekenrek en soms plots in bad. Op een dag was het jongetje het beu en werd hij heel erg boos. Daarna keerde de beer niet meer weer. Niet op maandag, niet op dinsdag, … Hoe langer het duurde, hoe meer de opluchting veranderde in missen. Het grote gemis noopte het jongetje tot het organiseren van een grootse zoektocht. Het wachten kon beginnen. Dag na dag. Na dag… Tot op een regenachtige dag, laat op een avond…

Dit vertederende prentenboek vol herhalingen maar ook vol verrassende wendingen palmt je helemaal in. De beer met een meer dan hoog knuffelgehalte en het jongetje waarin je je met gemak herkent, beiden nemen je mee op sleeptouw doorheen een rollercoaster van emoties. Fantasie en realiteit gaan daarbij naadloos hand in hand.
De eenvoudige tekst vertelt het verhaal met een lichte humor. Het ritme van de zinnen ondersteunt het voorlezen tot een heerlijke en intense vertelling.
De zacht gekleurde illustraties zitten vol details die je met plezier stuk voor stuk ontdekt.  De illustrator mixt perfect realiteit, fantasie, emotionaliteit en humor in sfeervolle prenten waar hij ook voor volwassenen leuke grapjes in verstopt. Alleen al die cover… ‘Singing in the rain’… Dit is een emotioneel verhaal dat je pakt en niet meer loslaat. Een om te koesteren. Een om aan te raden! Aan jong en oud en liefst de beiden samen voor uren knus (voorlees)plezier. 

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tammi Sauer   

Illustrator
Dan Taylor   

Uitgeverij
Flamingo   


Jaartal
2020

ISBN
9789045324654

Aantal pagina's
28

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
But the Bear Come Back

Vertaler(s)
Denise Bos