Beer en Vogel leren delen

Coverafbeelding van: Beer en Vogel leren delen

Trefwoord(en)
dieren
delen
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het wordt winter. De dieren in het bos zoeken eten want ze moeten in winterslaap. Maar Beer is gulzig. Hij haalt snel alle bessen uit de struiken en neemt alles mee naar zijn hol. Vogel is boos op hem omdat hij niet wil delen, maar Beer luistert niet. Wanneer er sneeuw ligt in het bos, is Vogel nergens te zien. Beer is ongerust en legt overal besjes op stenen want Vogel zal wel honger hebben. Net wanneer Beer denkt dat hij Vogel kwijt is, duikt Vogel weer op en bedankt hem voor het eten. Maar ook andere dieren hebben het spoor van Beer gevolgd en komen naar zijn hol. Beer heeft spijt dat hij zoveel eten verzameld heeft en is blij dat hij het nu toch kan delen. En dat ze daarna samen in de sneeuw kunnen spelen.

Dit stevige kartonboek is erg herkenbaar voor kleuters. Snel al het eten zelf meenemen en niets delen werd heel duidelijk weergegeven. Dat Beer daarna toch wil delen, toont hoe belangrijk dat is om vrienden te blijven houden. Niet alleen delen met je beste vriend, maar ook met de anderen.
De illustraties zijn stijlvol en beperken zich tot het essentiële. Geen overdaad aan decor, maar alle aandacht voor het hoofdpersonage. De beperkte, kernachtige tekst sluit hier mooi bij aan.
Een stevig en expressief verhaal over delen en vriendschap.

Mik Ghys - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jonny Lambert

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048320080

Aantal pagina's
21

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bear and Bird Learn to Share

Vertaler(s)
Ellen Hosmar