Beer en Vogel helpen een handje

Coverafbeelding van: Beer en Vogel helpen een handje

Trefwoord(en)
kartonboek
natuur
planten
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Beer en Vogel zijn blij want het is lente. Tijd om een plant die uit zijn pot gegroeid is, buiten te planten. Alle dieren komen nieuwsgierig kijken wat Beer aan het doen is. En dan vragen 2 konijnen zijn hulp voor het planten van een boom. Daarna komen de andere dieren ook, zodat Beer en Vogel heel wat werk hebben bij het planten van bloemen, bomen en struiken. Wanneer Beer dan eindelijk zijn eigen plant in de grond heeft gezet, lezen Beer en Vogel in een boekje over tuinieren waarom er zoveel bijen nodig zijn.

Het is erg belangrijk dat er veel bloemen en bloesems zijn, die nectar produceren. Want daardoor komen de insecten langs die dan het stuifmeel van de bloemen kunnen verspreiden. Wat Beer en Vogel in dit boek doen, is de natuur een handje helpen. En ook hun vele vrienden, die allemaal iets willen planten. Belangrijk voor de natuur maar zeker zo belangrijk voor hun vriendschap.
De tekst op rijm leest prettig voor met een vlot ritme. De illustraties plaatsen Beer en Vogel steeds centraal, zij zijn de ‘natuurhelden’. De stevige kartonnen bladzijden zorgen ervoor dat jonge kinderen al snel op hun eentje kunnen nagenieten van dit verhaal.

Mik Ghys - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jonny Lambert

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048320806

Aantal pagina's
21

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bear and Bird lend a helping hand

Vertaler(s)
Kirsten Verhagen
Vitataal