Balotje vindt een vriendje

Coverafbeelding van: Balotje vindt een vriendje

Trefwoord(en)
school
vriendschap
spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Er is een nieuw jongetje in de klas van Balotje. Hij kan al lezen, fluiten én zijn oren bewegen. Balotje vindt hem erg leuk. De juf niet zo … Balotje wil met hem spelen, maar het jongetje zegt gewoon ‘neen’. Dat verbaast haar. Zoveel eigenzinnigheid is zij niet gewend. Zij is boos en verdrietig. Tot de juf haar een opdracht geeft …

Dit is het zoveelste boek over Balotje, maar nooit heb je het idee dat het concept uitgemolken wordt. Jagtenberg blijft origineel en verrassend.
De realiteit is niet ver zoek en de herkenbaarheid is hoog. Het verhaal is helder en chronologisch opgebouwd en doorspekt met de nodige humor. De kleurrijke prenten zijn een toonbeeld van sobere eenvoud. Less is more. De brute wascolijnen en dito inkleuring geven de prenten iets kinderlijk naïefs. Door de eenkleurige achtergrond focus je telkens op de essentie van elke prent. Jagtenberg heeft ondertussen haar handelsmerk gemaakt van die kinderlijke naïviteit. Maar je raakt het nooit beu. Integendeel. Telkens kijk je weer uit naar een nieuw ‘avontuur’ van Balotje.

Eric Vanthillo - mei 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2013

ISBN
9789025861872

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,95