Babel

Terwijl zijn dorpsgenoten de toren van Babel bouwen, heeft een man een droom: hij wil vliegen. Hij maakt vleugels en beklimt de toren. De anderen vinden zijn idee maar niks. Maar de man houdt dapper vol. Hij bestijgt de toren, en als hij helemaal boven staat spreidt hij zijn vleugels uit…

Dit tekstloze prentenboek leest als een graphic novel. Paginagrote prenten (soms 4 op een pagina) vertellen het verhaal chronologisch.
De auteur/tekenaar heeft zich minutieus geïnspireerd op het schilderij van Pieter Breugel de Oude uit 1563. Met zijn gearceerde zwart-wit-prenten boordevol details volgt hij een route die je op het originele schilderij kan volgen. Zo vertelt hij enerzijds het fantasierijke verhaal van de man die wil vliegen en koppig stand houdt, en anderzijds wakkert hij je interesse aan voor het al even fantastische schilderij en de Middeleeuwen. Want de prenten zitten vol verwijzingen naar die tijd en verschillende schilderijen van Breugel.
Al die details wekken je interesse op, keer na keer.
Ook mooi hoe hij, op het hoogtepunt van het verhaal, het schilderij toont in al zijn pracht en glorie. Het contrast tussen het kleurrijke schilderij en de zwart-wit-prenten is groot en raakt je.
Een origineel en opvallend werk dat, mede door zijn formaat en zijn uiterst verzorgde vormgeving door de Amsterdamse Bockting Ontwerpers, jong en oud bekoren zal.

Eric Vanthillo - september 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Arnoud Wierstra

Illustrator
Arnoud Wierstra

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025765514

Aantal pagina's
40

Prijs
€16,95