Baas van iets groots

Coverafbeelding van: Baas van iets groots

Trefwoord(en)
circus
samenwerken
dromen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Kleine Muis gaat naar het circus en is diep onder de indruk van de kikker die baas is over de grote, gevaarlijke leeuw. Muis wil ook de baas zijn over iets groots, maar dat lijkt niet zo eenvoudig. De maan wil niet slapen, de bomen in het bos willen niet zitten, de wolken willen niet verdwijnen, de zee wil niet rustig zijn. Keer na keer mislukt zijn poging. Tot hij zijn beste vriend Mier ontmoet. Die weet raad…

Verhoeff, die reeds verschillende prentenboeken illustreerde, debuteert hier met haar eerste eigen prentenboek waarbij tekst en tekeningen elkaar versterken tot een geslaagd boek met vele mogelijkheden. Ieder kind zal zich ongetwijfeld herkennen in de kleine Muis die kost wat kost baas wil zijn over iets groots. De klassieke opbouw maakt het boek ideaal voor erg jonge kinderen. Na een heldere intro volgen verschillende herhaaldelijke pogingen, die uitmonden in een verrassende en deugddoende afloop. De tekst is eenvoudig en laat zich vlot (voor)lezen.
De paginagrote prenten in zachte kleuren zijn aimabel en zitten vol details die je met plezier ontdekt. Verhoeff schildert met veel zwier beweeglijke personages met een rijke expressie die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Ook de gehele vormgeving is van haar hand. Zij laat niets aan het toeval over en zorgt zo voor een geheel dat af is en je bewondering opeist.
Dat doet uitkijken naar meer!…

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Nelleke Verhoeff

Illustrator
Nelleke Verhoeff

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2018

ISBN
9789462912847

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95