Aydin

Coverafbeelding van: Aydin

Trefwoord(en)
walvissen
vriendschap
Turkije

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Een jongen woont op een eiland en is gefascineerd door alles wat met grote zeedieren en in het bijzonder met walvissen te maken heeft. Als hij op het Jeugdjournaal een reportage ziet over een beloega die is opgedoken aan een Turks dorpje is hij helemaal verkocht. Plots lijkt het alsof hij zelf in het dorpje is en met de beloega, Aydin, speelt en hem voedert, samen met een plaatselijke visser. Maar de beloega blijkt ontsnapt en moet terug. Daar is niemand blij mee.

Naast vele veelkleurige illustraties, zelfs een aantal dubbele paginagrote, bevat dit prentenboekje op halve grootte nog heel wat tekst. Voor heel jonge lezers zal de tekst moeten voorgelezen worden. Zelf lezen kan van een jaar of acht.
Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd feit uit het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. Foto’s, krantenartikels en een nawoord van de auteur zijn achteraan het verhaal toegevoegd.
Vooral de illustraties trekken de aandacht. Met warme kleuren en zachte tinten brengen ze een aangename en soms wat mysterieuze sfeer in het verhaal.
Klein prentenboek met een uitgebreid verhaal over een waargebeurd gegeven.

Pol Van Damme - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Olaf Koens

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2021

ISBN
9789021426471

Aantal pagina's
59

Prijs
€16,99