Avontuur onder water in 80 spelletjes

Coverafbeelding van: Avontuur onder water in 80 spelletjes

Trefwoord(en)
spelen
doolhof
puzzelen
klassiekers
schatzoeken

Genre
hobby

Vanaf
7 jaar

In 1866 verscheen Jules Verne’s ’20.000 mijlen onder de zee’, een klassieker om U tegen te zeggen die velen inspireerde tot diverse creatieve bewerkingen.
Zo is er nu dit spellenboek vol zoekplaten, doolhoven en puzzels. Van dezelfde maker verscheen in 2018 een gelijkaardig prentenboek met ook 80 spelletjes, geïnspireerd op Jules Verne’s ‘Reis om de wereld in 80 dagen’. Dit boek oogt gelijk en is ook prima geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.
Het boek opent met een brief in een fles. Daarin word je verwelkomd door kapitein Nemo om in zijn duikboot, de Nautilus, neer te dalen en zijn geheime schatkist open te krijgen. Maar dat zal niet zo gemakkelijk lopen. En ondertussen is er ook de reuzeninktvis… Spanning en plezier verzekerd! Zo start het avontuur vol wonderlijke prenten telkens verspreid over een dubbele pagina met op elke pagina een opdracht: Vind de 8 schilderijen van tentakels. Welk koraal in de duikboot is precies hetzelfde als een van de koralen buiten? Welke drie rotsen hebben geen weerspiegeling in de lagune? Zoek een uitweg uit de grot van de reuzeninktvis. Enzovoort… Als overkoepelende opdracht moet je doorheen het boek de 7 sleutels vinden om Nemo’s schatkist te openen. De 80 puzzels houden je een hele tijd in de ban. Zo gaat dit boek lang mee: je doolt erin rond en zoekt en speurt en vindt. En als je het niet vindt en je geduld raakt op, dan zijn er achteraan de oplossingen.
De grote uitgave met stevige kaft is verzorgd. De fraaie prenten met fijne zwarte lijnen en zachte inkleuringen trekken je aandacht, terwijl de heldere zoekopdrachten je aandacht stevig vasthouden.
Een originele uitgave, goed voor uren zoek-, ontdek- en speelplezier voor jong en oud.

Eric Vanthillo - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Aleksandra Artymowska

Illustrator
Aleksandra Artymowska

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2019

ISBN
9789401456975

Aantal pagina's
95

Prijs
€15,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
20.000 leagues under the sea

Vertaler(s)
Christelle Bogaert