Avonturen in het Hoge Noorden

aanrader Coverafbeelding van: Avonturen in het Hoge Noorden

Trefwoord(en)
oertijd
vriendschap
avontuur
magie

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Wolf wordt door een vreemd gezelschap ontvoerd en Torak gaat zijn vriend achterna, samen met Renn. Hij belandt in het hoge noorden waar ijskoude stormen het land geselen. Als Torak ontdekt wie Wolf ontvoerd heeft en waarom ze het gedaan hebben, bedenkt hij een gevaarlijk plan om Wolf te redden. Zal het hem lukken om zijn dierbare Wolf te bevrijden en daarbij aan de macht van deze duistere krachten te ontsnappen?

In dit derde deel uit de reeks ‘Avonturen uit een magisch verleden’ komt Torak met zijn vriendinnetje Renn weer in een totaal andere wereld terecht. Niet alleen moet hij het opnemen tegen de Duistere krachten die Wolf ontvoerden, maar ook tegen de barre weersomstandigheden en het ongastvrije landschap.
In dit deel is Torak al veel bewuster van zijn ‘taak’ in de wereld en weet hij al veel beter om te gaan met de gave die hij bezit. Ook het aandeel van het meisje Renn is in dit verhaal groot. Zij is zowat zijn beschermengel die op vele problemen een logisch antwoord heeft. Zij houdt Torak met beide voeten op de grond. Maar beide jongeren zijn erg goed op elkaar ingespeeld; ze zullen elkaar ook ontzien als ze bepaalde ongunstige informatie te weten komen. Al hebben beiden bijzondere gaven, zij kennen echter ook heel menselijke gevoelens: jaloezie tegenover elkaar, of bezorgdheid, boosheid en angst…
Weerom slaagt de auteur er in de lezer te boeien van begin tot einde van het verhaal waarin Torak het nogmaals moet opnemen tegen het Kwade en zichzelf zal moeten wegcijferen in het belang van de anderen; een nobel iets waar hij toch (heel menselijk) hard mee worstelt.
De zeer beeldende, bijna magische beschrijvingen van de mensen, de omgeving en de gebeurtenissen zelf geven het verhaal een diepere dimensie.
’n Absolute aanrader!

Pol Van Damme - april 2006

Zoek op bib.be

Auteur
Michelle Paver   

Uitgeverij
The House of Books   


Reeks
Torak en Wolf

Jaartal
2006

ISBN
9789044316025

Aantal pagina's
247

Prijs
€14,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Soul Eater

Vertaler(s)
Ellis Post Uiterweer