Autumnville

Coverafbeelding van: Autumnville

Trefwoord(en)
school
gezin
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Op een avond mag Hugo de boekenwinkel van zijn vader afsluiten. Als hij het slot dichtdraait, hoort hij een meisjesstem die zijn naam roept. Vanuit de winkel, hoewel Hugo zeker weet dat er niemand meer is. De volgende dag kan hij zich op school niet concentreren, want wat zal zijn vader straks zeggen als hij thuiskomt? Maar die zegt niets. Heeft hij het zich verbeeldt? Er is echter meer aan de hand.

Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje in een niet nader bepaald land. Het wordt verteld vanuit het standpunt van Hugo, in de ik-vorm. De lezer ervaart Hugo’s wereld door zijn ogen. Wat hij doet, wat hij denkt, wat hij zegt en voelt. Er is iets aan de hand maar Hugo kan er zijn vinger niet opleggen. Hij ervaart vreemde dingen. Gelukkig heeft hij vrienden waar hij zijn verhaal aan kwijt kan. Maar ook die kunnen hem niet echt helpen. Pas na het slot van het verhaal komt de lezer te weten hoe de vork in de steel zit. En dan vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
Het verhaal verloopt chronologisch na een korte tijdsprong bij het begin van het verhaal. De liefde voor boeken en de kracht van fantasie komen duidelijk aan bod. Iets wat Hugo’s opa hem heeft bijgebracht. Het helpt hem ook om de gebeurtenissen een plaats te geven.
Met een QR-code kan de lezer er ook de passende muziek bijhalen.
Een bevreemdend verhaal dat de lezer geboeid houdt en een heel verrassend slot kent.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Meijer

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2022

ISBN
9789021681221

Aantal pagina's
169

Prijs
€15,99