Atlas van de allergrootste reizen

Coverafbeelding van: Atlas van de allergrootste reizen

Trefwoord(en)
ontdekkingsreizen
atlas
geschiedenis

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding en een uitleg over de werking van de bijhorende app, komen tien grote ontdekkingsreizen aan bod. De opbouw is telkens hetzelfde. Er is eerst een dubbele paginagrote kaart en een kader met een korte beschrijving van het continent of oceaan die werd geëxploreerd. Daarnaast is de reisweg van drie ontdekkingsreizigers aangegeven met ook hierbij telkens een kader met korte informatie over de reiziger. Op een volgende dubbele pagina wordt er meer informatie gegeven over die drie reizigers. Onderaan deze dubbele pagina staat een tijdlijn met daarop nog andere (meestal vroegere) ontdekkingsreizigers. De kaarten en de informatiekaders worden omringd met al dan niet geometrische illustraties. Een woordenlijst en register sluiten het boek af.

Dit informatieve boek over grote ontdekkingsreizen heeft een interactieve app waarop – volgens het boek – filmpjes en meer te ontdekken valt over de reizen. Al is het niet duidelijk waar die app dan zou moeten gevonden worden. Daarmee verliest het boek heel wat van zijn aantrekkingskracht. De gegeven informatie blijft erg beperkt. Enkel de aanduiding op de kaarten van de reisroutes geeft de lezer/kijker een idee welke weg de ontdekkingsreiziger aflegde en welk gebied hij onderzocht.
De illustraties die de kaarten en informatie omringen bevatten geometrische figuren of schema’s, al dan niet begeleid met cijfers en pijlen. Maar het is onduidelijk waarom dit zo werd gedaan. Het lijkt enkel versiering zonder enige functie.
De reizen op zich zijn wel bijzonder, maar het geheel kan toch niet overtuigen. Jammer.

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Steele   

Illustrator
Christian Gralingen

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2020

ISBN
9789059249097

Aantal pagina's
48

Prijs
€19,99