Arendsoog – een brug te ver

Coverafbeelding van: Arendsoog – een brug te ver

Trefwoord(en)
middelbare school
misdaad
detective
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Het leven van de zeventienjarige Anton is een jaar geleden helemaal veranderd na een ongeval waarbij zijn moeder betrokken was. Zijn klasgenoten zien hem enkel nog staan als er een probleem is dat moet opgelost worden. Want Anton blijkt een goede detective te zijn. Terwijl hij die problemen oplost, ontdekt hij ook enkele elementen over het vreemde ongeval van een jaar geleden. Kan hij de waarheid ontdekken?

In zeven grote hoofdstukken wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van Anton, in de ik-vorm. De lezer ervaart de omgeving van Anton door zijn ogen. In eerste instantie heeft hij eigenlijk geen contact meer met andere jongeren uit zijn vroegere vriendenkring. Maar telkens hij een probleem oplost, krijgt hij stilaan ook terug contact met anderen. In zijn zoektocht naar de elementen over het ongeval, leert hij ook beter zichzelf kennen. Het verhaal gaat dus niet enkel over de problemen die hij oplost. Maar ook over zijn eigen identiteit, zijn verhouding tot zijn eigen gezin waarin ook niet alles is wat het lijkt.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft. De personages zijn herkenbaar beschreven en de dialogen komen vlot over.
Het verhaal begint als een drama maar in een (letterlijk) knallende finale worden alle losse eindjes ontrafeld en kent het verhaal een wensvervullend einde.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Desmet

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2023

ISBN
9789002277504

Aantal pagina's
263

Prijs
€16,99