Aquila

Coverafbeelding van: Aquila

Trefwoord(en)
thrillers
spanning
zoektochten
Italië

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Nika wordt wakker in haar studentenkamer in Siëna maar kan zich de laatste twee dagen niet meer herinneren. Haar huisgenoot Jenny blijkt verdwenen, samen met Nika’s mobiele telefoon, paspoort en haar sleutels. Ook de batterij van haar laptop en de stroomkabel zijn spoorloos. Het wordt een moeizame zoektocht die al gauw in een nachtmerrie omslaat. Nika tast in het volledig duister over de gebeurtenissen, hoe ze haar geheugen ook pijnigt.

Deze thriller neemt de lezer mee naar Siëna, een stad in Italië. De stad is echter enkel het decor waarin het verhaal zich afspeelt, maar is zelf geen wezenlijk onderdeel van het verhaal.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Nika. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Nika denkt, zegt, voelt, meemaakt of doet.
De personages zijn realistisch beschreven en de dialogen verlopen vlot. Al blijft de mysterieuze huisgenoot van Nika toch wat onduidelijk, met erg wisselvallige en extreme gemoedveranderingen zonder aanwijsbare reden. Het blijft onduidelijk wat het motief voor haar daden nu eigenlijk geweest is. En anderzijds heeft Nika in haar black-out-periode toch enkele heldere momenten gehad waarin ze cryptische notities kon maken. Zo zijn er nog een paar elementen in het verhaal die enkel gebeuren om het verhaal voort te helpen.
Het verhaal leest als een trein en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De lezer is net als Nika gebeten om de ware gebeurtenissen te achterhalen en blijft geboeid. De ontknoping zelf lijkt wel wat ver gezocht en niet helemaal geloofwaardig. Al kan dat het leesplezier niet bederven.
Ideale spannende ontspanningslectuur.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ursula Poznanski

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047710325

Aantal pagina's
334

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Aquila

Vertaler(s)
Esther Ottens