Applaus voor mijn vinger

Coverafbeelding van: Applaus voor mijn vinger

Trefwoord(en)
poëzie
liefde
vriendschap
emoties
leven

Genre
poëzie

Vanaf
7 jaar

Deze gedichtenbundel voor jong en ouder (en oud)  is fris, speels, gevoelig, verrassend, origineel, pittig, … We kunnen de lijst met adjectieven nog verder aanvullen. Want als er één ding duidelijk is, dan is het de veelzijdigheid van de al dan niet lichtvoetige verzen van Erik van Os. Dit fragment uit ‘Als ik jou aanspreek’ toont perfect hoe hij speelt met taal om zijn ideeën vorm te geven:
Een gedicht heeft het
maar makkelijk
vergeleken met mij.
Genoeg aan
een paar woorden
recht in de roos.
Daaromheen
een wereld wijd
aan witregels.

52 diverse gedichten over tal van onderwerpen: over het opknappen van je moeder, de liefde, vakantiebestemmingen, schooltaken, het houden (of niet) van konijntjes, lachende buren, ruzie, sterven, mooie meisjes die in hun neus peuteren, slapen, thuis zijn, en veel meer.
Sommigen verschenen eerder in andere bundels maar de meesten zijn nieuw, en 10 ervan kan je horen als liedje op YouTube, Spotify, Deezer, TikTok of iTunes. De auteur zelf arrangeerde (en zingt) de liedjes.
De vele gedichten vol verwondering zijn heerlijk om in te grasduinen. En telkens vind je er wel een dat je aanspreekt op dat moment.
De kleurrijke illustraties van Jan Jutte (en de vormgeving door Roald Triebels) maken het geheel tot een aantrekkelijke must-have. Hij associeert vrijelijk op de gedichten en tekent en schildert er vrolijk op los. De vele stijlen maken het geheel tot een al even diverse wereld vol composities die je verbeelding prikkelen. Ook mooi hoe hij speelt met fragmenten en in- en uitzoomen.
Een verrassende gedichtenbundel die zijn plekje verdient in elke boekenkast.

Bekroond met een Zilveren Griffel 2023.

Eric Vanthillo - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Erik van Os   

Illustrator
Jan Jutte   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045127378

Aantal pagina's
128

Prijs
€17,99