Appelmoes (vertelplaten)

aanrader Coverafbeelding van: Appelmoes (vertelplaten)

Trefwoord(en)
kamishibai
vaders
boos

Genre
vertelplaten

Vanaf
4 jaar

Van het prachtige boek zijn nu ook vertelplaten voor in de kamishibai verkrijgbaar. De vertelplaten worden in het houten vertelkastje  geschoven en al vertellend weggeschoven. De tekst staat op de achterzijde.
Verplancke schetst met dit verhaal een (h)eerlijke vader-zoonrelatie, gezien door de ogen van de jongen. Hij vertelt hoe vanzelfsprekend zijn vader er altijd is geweest. En hoe geweldig die vader wel niet is: hij heeft gladde wangen, een buik zo zacht als een kussen en vingers die smaken naar appelmoes. Maar die geweldige vader is niet altijd even geweldig. Soms groeit er een cactus op zijn kin, kunnen zijn oren niet meer luisteren of zijn papahanden koud. Op zo’n momenten wil de jongen graag een andere papa. In het bos vindt hij geen andere papa’s. Terug thuis ontdekt hij dat donderpapa’s niet lang duren. Gelukkig maar…
Mooi en vertederend verhaal, prachtig in tekst en beeld. Wanneer de jongen thuiskomt spreekt het beeld voor zich: de donderpapa verandert weer in de geweldige papa van altijd. Of is het de blik van de jongen die verandert?
Een aanrader, ook in deze vorm!

Inge Umans - juli 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Klaas Verplancke   

Illustrator
Klaas Verplancke   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2012

ISBN
9789058387769

Aantal pagina's
16

Prijs
€29,95