Anton en het kerstcadeau

Coverafbeelding van: Anton en het kerstcadeau

Trefwoord(en)
Kerstmis
geschenken
kerstman

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na ‘Anton kan toveren’, ‘Anton en de blaadjes‘ en ‘Anton en de meisjes’, is er nu dit verrassende kerstboek met dezelfde Anton in de hoofdrol.
Deze keer ging hij wandelen met zijn beer Gustav in de weidse sneeuwvlakte. Als er opeens voor zijn voeten uit de hemel een pakje viel, riep hij nog “Stop! U verliest wat!” Maar de slee waarop het pakje lag vloog gewoon door.
 Zo begonnen zij een zoektocht naar de eigenaar van het pakje: met de vogel in zijn vliegtuig, bergop en bergaf door de besneeuwde bossen, drijvend op de snelstromende rivier, op ski’s door de mist, enzoverder. Tot een eland hen bij de slee bracht en zij weer thuis waren. En het pakje was voor …
Könnecke heeft deze keer ook weer een prentenboek gemaakt waarin tekst en illustraties elkaar perfect aanvullen en versterken.
Het chronologische verhaal is uitgebreid en Anton belandt van de ene situatie in de andere, wat soms de vaart eruit wegneemt.
 Maar de vele verrassingen onderweg compenseren dit ten volle.
 De fijne humor en de naïeve, impulsieve reacties van Anton veroveren je hart.
 De volledige afwezigheid van de Kerstman maakt dit boek origineel en zo doet het vele doorsnee kerstverhalen overstijgen. In de tekst wordt hij nooit vermeld, en in de prenten zie je hem nooit afgebeeld. Soms zie je een stukje van de slee, of een andere keer zie je zijn jas in een huisje hangen. Zo ben je als lezer/kijker telkens een stapje voor op (de niets vermoedende) Anton zelf.
De grootse prenten zijn oogstrelend. De weidse witte sneeuwlandschappen met tal van te ontdekken details nemen je mee op avontuur en doen je meeleven met het hoofdpersonage. Zij zijn zacht en bijzonder sfeervol.
Een waardevol kerstgeschenk, maar even goed te lezen op eender welk moment van het jaar. Omdat het zoveel meer te bieden heeft dan alleen maar de kerstsfeer.

Eric Vanthillo - december 2009

Zoek op bib.be

Auteur
Ole Könnecke

Illustrator
Ole Könnecke

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2009

ISBN
9789081424011

Aantal pagina's
48

Prijs
€13,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Anton und das Weihnachtsgeschenk

Vertaler(s)
J.H. Gever