Anna’s grote sintboek

Coverafbeelding van: Anna’s grote sintboek

Trefwoord(en)
Sinterklaas
liedjes
korte verhalen
weetjes

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Binnenkort komt Sinterklaas en Anna kijkt ernaar uit. Ze moet nog even geduld hebben. Opa vertelt over Sinterklaas, over hoe hij met zijn boot uit Spanje komt, cadeautjes en snoep meebrengt, hulp krijgt van zijn roetpieten en door de schoorsteen komt. Maar Anna heeft geen schoorsteen. Toch is opa er zeker van dat Sinterklaas ook bij Anna komt, dat hij een geheim heeft waardoor hij overal binnen kan. Anna wil later ook Sinterklaas worden. Of roetpiet. Wanneer ze ’s avonds buiten kijkt en de lucht oranje en rood wordt, is ze er zeker van dat Sinterklaas koekjes aan het bakken is. Ze zoekt prenten van leuk speelgoed in reclamefolders en maakt een brief voor Sinterklaas. Ze helpt ook haar broertje Lars met zijn brief. En dan is het zo ver: Sinterklaas komt op bezoek. En daarna zijn er cadeautjes. Dankjewel Sinterklaas!

Dit grote Anna-boek verzamelt korte verhalen, liedjes en weetjes over Sinterklaas. De korte verhalen beslaan telkens 1 linker pagina met dan op de rechterpagina een grote illustratie met Anna. Tussen de verhalen vind je de teksten van Sinterklaasliedjes met telkens een grote, sfeervolle illustratie van Sinterklaas of van Anna. Er staan ook steeds enkele vraagjes bij die illustraties, waarbij de lezer iets moet zoeken. Zo moet je bij een winters tafereel vertellen wat Anna op haar hoofd heeft, hoeveel bomen je kan tellen en wat die witte vlokken zijn. Zoeken, kijken, tellen en woordenschat oefenen: het kan allemaal met deze prenten. En zingen natuurlijk! Dan zijn er nog de weetjespagina’s, waarbij met kleine illustraties verteld wordt wat Sinterklaas draagt, wat zijn pieten dragen, wat Anna doet als voorbereiding voor het bezoek van Sinterklaas en wat ze in haar schoentje vindt.
De grote, kleurrijke illustraties van Anna en haar leefwereld blijven een succes bij peuters en kleuters. Door de felle kleuren trekken ze de aandacht en de getoonde leefwereld van Anna sluit mooi aan bij die van henzelf. Net als de verhalen en de weetjes, die met een vlotte en duidelijke tekst verteld worden.
Je kan dit boek nog meer tot leven brengen door de Clavis GO-app te downloaden. Zo kan je genieten van leuke luisterfragmenten. Een mooie aanvulling op dit vrolijke Sinterklaasboek.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044851847

Aantal pagina's
49

Prijs
€20,95