Anna wordt grote zus

Coverafbeelding van: Anna wordt grote zus

Trefwoord(en)
geboorte
baby’s
broers
zussen

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

De mama van Anna heeft een dikke buik. Daar groeit een baby in, een broertje of zusje voor Anna. Anna mag voelen aan mama’s buik wanneer de baby beweegt. Ze wil graag snel spelen met de baby, maar mama zegt dat ze nog wat geduld moet hebben. Daarom doet Anna net of ze ook een baby in haar buik heeft. Wanneer ze bij oma en opa logeert, komt er telefoon. De baby is er. Hij heet Lars en mag even op Anna’s schoot. Met Lars spelen lukt nog niet, maar kijken hoe mama hem eten geeft en verzorgt wel. En wanneer hij slaapt heeft mama tijd om met Anna een boekje te lezen.

Voor kinderen die net een kleine broer of zus kregen is dit boekje erg herkenbaar. Natuurlijk kijken ze uit naar het moment dat ze met die broer of zus kunnen spelen. Maar die baby moet eerst nog groeien. Dat is erg duidelijk in dit verhaal, zowel in de tekst als bij de illustraties. Gelukkig begrijpt Anna het en kijkt ze ook graag toe wanneer haar mama met de baby bezig is.
Aan de hand van dit verhaal kunnen peuters voorbereid worden op de komst van een broertje of zusje. Zo wordt duidelijk dat samen spelen nog even moet wachten. Ideaal dus voor families waar een baby op komst is.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Clavis peuter

Jaartal
2022

ISBN
9789044849172

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95